Madárkalács készítés Baglyas-kőn 2021.12.17. 11:45

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság salgótarjáni Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpontja „Madárkalács készítés” címmel hirdetett természetismereti programsorozatot december hónapban.


Az Aprófalva Tagóvodában készült madárkalácsok Fotó: Dancsok Marianna

A program több éves múltra tekint vissza, melynek során már eddig is számos óvodás és kisiskolás tanuló kapcsolódhatott be a téli madáreleség készítés hasznos tevékenységébe.

Az idei évben a rendezvényeken Salgótarján és környéke óvodáiból négy intézmény vett részt: összesen 80 kisgyermek és nevelőik. A foglalkozások során a gyerekek faggyú és napraforgómag felhasználásával téli madáreleséget keverhettek, melyet fenyőtobozba töltve helyezhettek ki az óvoda udvarát és a látogatóközpont parkját meglátogató madaraknak. A madárkalács készítés mellett ismereteket szerezhettek a már telelőhelyükre vonuló madarainkról is. Játékos formában megismerkedhettek a téli időszakban a madáretetőket látogató leggyakoribb vendégekkel, a téli madáretetés szabályaival, melyet otthonukban is alkalmazhatnak. A témához kapcsolódóan verseket és mondókákat is felidézhettek.

A téli madáretetés szabályairól hasznos információk itt találhatók.Stoszek Krisztina
területkezelési és vadászati referens