Áprilisi madárgyűrűzés a Szitakötő háznál

Áprilisi madárgyűrűzés a Szitakötő háznál

Áprilisi madárgyűrűzés a Szitakötő háznál

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Kelet-Bükki Tájegységének szervezésében madárgyűrűző programot hirdetünk a „Szitakötő kutatóház”-hoz, ami Mályinka közigazgatási határában, a Mária-forrás szomszédságában található, pár száz méterre a Látókövektől.

Várunk minden kedves érdeklődőt, fiatalokat, időseket, családokat ingyenes, egész napos programunkra, amit április 27-én először és hagyományteremtő szándékkal rendezünk meg. Részvételi szándékukról regisztrációjukat várjuk április 26. 12 óráig az ezsolt@bnpi.hu e-mail címre.

Program: Énekesmadár gyűrűzés és bemutatás egész nap

Részvétel: A részvétel ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött (ezsolt@bnpi.hu)

Maximális létszám: 40 fő

A programfelelős: Ézsöl Tibor természetvédelmi őr

Megközelíthetőség: 48.12599332039124, 20.528753007396517

A „Szitakötő ház” - a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kutatóháza - Mályinka közigazgatási határában, a Mária-forrás szomszédságában található, pár száz méterre a Látókövektől.

Gépjárművel közúton Miskolc (Lillafüred 15 km) és Mályinka (6 km) települések felől egyaránt megközelíthető. A közutat a kutatóházzal egy 800 m hosszú erdészeti szilárdburkolatú út köti össze.

A kutatóház tömegközlekedéssel közvetlenül nem érhető el, a legközelebbi buszmegálló Ómassán (4 km), illetve Mályinkán (6 km) található.

Amennyiben több órát is szeretnének eltölteni programunkon, tájékoztatjuk Önöket, hogy a helyszínen étkezési lehetőség nincs, ezért arra kérünk mindenkit, hogy megfelelő mennyiségű folyadékkal, szendvicsekkel készüljenek az alkalomra.