Húsvét az Ősmaradványoknál

Húsvét az Ősmaradványoknál

Húsvét az Ősmaradványoknál

A húsvéti ünnepekre összetett program-kavalkáddal készül a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark geoturisztikai központja. Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Miocén Parkja a megbolydult világ rejtett zugában békésen kikapcsolódó, de izgalmas programokat tervez. Érdemes lesz ellátogatni hozzánk.

Az Ősvilági Pompeji nem csupán a régmúltba réved, aktív kikapcsolódást nyújt a jelenkor családjainak is. A négynapos ünnep szombatjától hétfőig a gyermekek tojáskeresési kihíváson vehetnek részt, a jutalomjáték kiinduló és végpontja a Lombkorona kávézó.

Március 30-án az Ősfenyő Belépő fogadóépülettől 10 óra 45 perckor induló tematikus túra az egykori vulkáni katasztrófát követő kibontakozás és a tavaszi újjáéledés témáit is magában foglalja a geológiai tanösvény bejárása mellett. (A túrán előre regisztráltak vehetnek részt (3.000 Ft/fő), a részvételi szándékot az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre március 28-ig beérkezett levélben lehet jelezni.)

Ezen a napon bemutatkozik a Vidra Verda is, ingyenes "Mocsárjáró" programjával a Miocén erdő vízi élővilágára nyit ablakot az érdeklődőknek, családoknak és csoportoknak egyaránt.

Március 31-én 11 órai kezdettel a Lombkorona kávézó cápás tavacskája mellett az élethordozó ősóceánra, az egykori tengerelöntésekre, Pannon-tóra és a Kárpát-medencei vizekre, locsolásra emlékeznek.

Március 31-én és április elsején nagyszabású termelői vásárt tartanak, ahol parázson sült malomkalácsot és szilvalekvárral töltött laskát is lehet kóstolni. Az esemény lehetőséget ad a helyi termékeket támogató GEOfood kezdeményezés népszerűsítésére is, melyet az UNESCO is felkarolt.

A legkisebb vendégek számára kisállatsimogató, arcfestés, nyúldobó verseny, húsvéti kézművesség, hűtőmágnes készítés és természetesen tojásfestés is lesz, igazi családi programon vehetnek részt.

Április elsején 11 órakor a Miocén erdő orrszarvús szigetének nőstény lakóit és fáit megöntő gesztussal kiváltják a Hollókőn szokásos vödörrel locsolást, a Szebbik Nem így bátran, helyi locsolkodás nélkül részt vehet a rítuson, és ez nem tréfa.

A Miocén Ősvilág Húsvétkor is szeretettel várja a jövőbe tekintő jelenkori látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt!