Természetmegőrzési Műhely: Az idő sodrásában

Természetmegőrzési Műhely: Az idő sodrásában

Természetmegőrzési Műhely: Az idő sodrásában

Folytatódik a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság "Természetmegőrzési Műhely" előadássorozata az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban!

Következő előadásunk címe: Az idő sodrásában

Előadó: Csipkés Roland hidrobiológiai referens, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Időpont: 2023. november 16. (csütörtök) 16:30 - 18:00

Helyszín: Eger, Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár - Böngésző terem (Eger, Kossuth Lajos utca 16.)

Vizeinket számos veszély fenyegeti napjainkban: a változó klíma, újabb és újabb idegenhonos fajok megjelenése, vagy egyszerűen csak az emberi nemtörődömség, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Ezek a veszélyeztető források sokszor annyira újkeletűek az élővilág számára, hogy nem is tudják velük felvenni a versenyt. Az előadásban a vízi és vizes élőhelyeket, illetve azok élővilágát érő hatásokat mutatjuk be néhány faj, a lápi póc, a fürge cselle és a folyami rák konkrét példáján keresztül.


Az előadáson a részvétel ingyenes, azonban ELŐZETES, ONLINE REGISZTRÁCIÓHOZ kötött, amivel helyét tudja biztosítani a helyszínen. Regisztrálni 2023. november 16-án délig lehet.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár januárban új előadássorozatot indított útjára „Természetmegőrzési Műhely” címmel. Az előadások céljául aktuális természetvédelmi témák, problémák ismertetését tűztük ki, továbbá ezen alkalmakon lehetőséget biztosítunk a közös gondolkodásra, kapcsolatépítésre is. A programsorozat nemcsak a szakmai közönség, de a természetvédelem iránt érdeklődők számára is érdekes lehet.

Fürge cselle

Lápi póc

Amurgéb

Amurgéb

Fekete törpeharcsa